Budinca de peste oceanic
PrinteazaBudinca de peste oceanic
- 1,400 kg peşte oceanic
- 4 albuşuri
- 60 g frişcă lichidă
- sare
- piper alb
- 100 g unt
- 1 lingură de făină
- zeamă de peşte
- Maggi
- 1 lingură de smantană
- 1/2 pahar vin
Mod de preparare:
Se fierb 900 g peşte cu puţină apă, vin, sare şi piper. Cînd s-a răcit, se scoate şi se taie bucăţi
Din zeamă se face un sos cu unt, făină şi smantană. Se amestecă cu bucăţile de peşte fiert şi se pune într-un vas de sufleu uns. Peştele crud se dă de 2 ori prin maşina de tocat.
Se amestecă la rece cu sare, piper alb şi cu frişca lichidă.
Se bat, spumă 2 albuşuri se amestecă cu tocătură şi se pun în vasul de sufleu, peste compoziţia din el.
Se dă la cuptor 15-20 minute.
Pofta buna!