Budinca de peste cu smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca de peste, morcov, cartofi noi, ceapa, unt, smantana, cascaval, suc de lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Budinca de peste cu smantana

  • 3-4 fileuri de peşte
  • 1 morcov
  • 600 g cartofi noi fierţi
  • 1 ceapă
  • 50 g unt
  • 250 ml smântână
  • 150 g caşcaval ras
  • 25 ml suc de lămâie
  • pătrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Rumeneşte peştele în puţin unt, după care stropeşte-l cu lămâie. Căleşte ceapa împreună cu morco­vul cubuleţe. Stinge cu puţină apă şi lasă să fiarbă înăbuşit.

Adaugă smântână şi caşcavalul ras. Lasă pe foc până se îngroaşă sosul. La final, potriveşte gustul de sare şi piper şi presară pătrunjel tocat.Aşază bucăţile de peşte pe un rând de felii de cartof. De jur împrejur, aşază restul de felii de cartof.

Toarnă sosul de smântână şi aco­peră cu folie de aluminiu şi lasă la cuptor aproximativ 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.