Budincă de paste cu vinete

Printeaza

Budincă de paste cu vinete din: vinete, paste, ceapa, rosii, pasta de rosii, usturoi, parmezan, mozzarella, sare, piper, ulei, unt.

Ingrediente:Budinca_de_paste_cu_vinete

  • 2 vinete potrivite
  • 300 g paste (penne sau fusilli)
  • 1 ceapa
  • 2 rosii mari
  • 3 linguri cu pasta de rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 g parmezan
  • 100 g mozzarella
  • sare
  • piper
  • ulei
  • unt

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele 5-6 minute. Taie vinetele rondele, dă-le cu sare şi lasă-le să se scurgă între două tocătoare de lemn. Pune ceapa tocată la călit în puţin ulei, cu un căţel de usturoi tăiat fâşii şi un praf de sare.

Când s-a înmuiat, adaugă pasta de roşii, piper negru măcinat şi roşiile tocate mărunt.

Lasă-le pe foc, amestecând din când în când, vreo 5-7 minute. Adaugă pastele şi amestecă, la acum o formă de ceramică pe care o ungi cu unt.

Toarnă pastele, pune mozzarella tăiată bucăţele, restul de usturoi tăiat fâşii şi rondelele de vânătă.

Dă totul la cuptorul încins, la foc potrivit, vreo 20 de minute. Când s-au făcut, presară parmezan şi piper negru măcinat şi serveşte.

Budincă de paste cu vinete

Budinca_de_paste_cu_vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.