Budincă de paste cu şuncă

Printeaza

Budincă de paste cu şuncă din: spaghete, ceapa, ciuperci, sunca afumata, oua, unt, smantana, branza de vaci, morcov, mar, telina, varza, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Budinca_de_paste_cu_sunca

  • 500 g spaghete
  • doua cepe
  • 200 g ciuperci
  • 300 g sunca afumata
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 200 ml smantana
  • 75 g parmezan
  • 200 g branza de vaci
  • morcov
  • mar
  • telina
  • varza alba
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Spaghetele se fierb în apă cu sare, se trec printr-un jet de apă rece şi se pun într-o strecurătoare. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se spală, se toacă mărunt şi se pun peste ceapă.

Şunca afumată se taie julien sau cubuleţe şi se lasă peste legumele tocate. Se topeşte jumătate din cantitatea de unt, se pune ceapa, se căleşte cinci minute, apoi se adaugă ciupercile şi şunca. Se călesc zece minute şi se pun la răcit într-un bol. Se toarnă smântână şi ouăle bătute, se presară brânza de vaci şi parmezanul, untul rămas tăiat cubuleţe, sare, piper şi pătrunjel după gust.

Se adaugă pastele scurse, se amestecă şi se toarnă într-o tavă unsă cu unt. Se coace la foc mediu până devine aurie, se lasă să se răcească zece minute şi se serveşte.

Budincă de paste cu şuncă

Budinca_de_paste_cu_sunca

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi dai si mie din budinca asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.