Budincă de pâine cu stafide

Printeaza

Budincă de pâine cu stafide din: mere, scortisoara, unt, lapte, smantana, zahar tos, stafide, oua, semine de susan, menta, paine, paine prajita, sare, zahar pudra, frisca.

Ingrediente:Budinca_de_pâine_cu_stafide

  • doua mere
  • o lingurita cu scortisoara
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 100 g zahar tos
  • 50 g stafide
  • 4 oua
  • 25 g seminte de susan
  • o lingura de menta tocata
  • o paine veche de o zi
  • 5 felii paine prajita
  • sare
  • zahar pudra
  • frisca

 

Mod de preparare:

Merele se spală, se curăţă de coajă şi sâmburi şi se taie cubuleţe. Se pun la călit în puţin unt topit împreună cu stafidele şi scorţişoara. Se adaugă puţin zahăr, se amestecă şi se ţin pe foc până scade sosul format. Când s-au răcit, se amestecă cu laptele în care s-a dizolvat restul de zahăr.

Smântână, seminţele de susan, menta şi ouăle se pun peste lapte şi se amestecă. Se unge o formă cu unt, se pune un strat de pâine ruptă şi pâine prăjită ruptă bucăţele, se toarnă jumătate din amestec şi se aşază deasupra restul de pâine.

Se toarnă amestecul rămas, se presară bucăţele de unt şi se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc potrivit până este absorbit tot lichidul şi la suprafaţă s-a format o crustă aurie. Se serveste calda presarata cu zahar pudra su rece cu frisca mixata.

Budincă de pâine cu stafide

Budinca_de_pâine_cu_stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.