Budincă de orez cu prune uscate

Printeaza

Budincă de orez cu prune uscate din: prune uscate, sare, orez, unt, miere, oua, scortisoara.

Ingrediente:Budincă de orez cu prune uscate

  • 1/4 kg prune uscate
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 cană orez nefiert
  • 1 lingură unt
  • 3 linguri miere
  • 2 ouă
  • puţină scorţişoară.

Mod de preparare:

Se spală prunele uscate în apă călduţă şi se înmoaie de seara într-un litru de apă caldă. A doua zi se adaugă scorţişoară, mierea şi sarea şi se dă în câteva clocote.

Se adaugăorezul curăţat şi spălat şi se pune Ia fiert la foc mic până când zeama scade aproape
complet.
Albuşurile se bat spumă, se adaugă 2 linguri de miere şi o lingură zeamă de lămâie.

Când orezul este aproape rece, se amestecă cu untul, gălbenuşurile, prunele strecurate de zeamă, făina şi la urmă cu spuma.
Se toarnă în cratiţă unsă cu margarina.Se coace la foc potrivit 30-40 minute.

Se serveşte caldă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.