Budincă de orez cu legume

Printeaza

Budincă de orez cu legume din: rosii, orez, dovlecei, ardie grasi, morcov, mozzarella, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Budinca_de_orez_cu_legume

  • 7 rosii
  • 1 1/2 cani cu orez
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov mic
  • 100 g mozzarella
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi căleşte-le în 2-3 linguri cu ulei. Adaugă morcovul ras, ardeii julien şi dovleceii tăiaţi în cuburi. Pune apoi orezul şi stinge cu un litru de apă. Lasă la fiert, amestecând din când în când, să nu se lipească.

Când e gata, sărează şi piperează. Toarnă compoziţia într-o tavă termorezistentă. Rade mozzarella deasupra. Pune din loc în loc câte o roşie întreagă şi dă la cuptor zece minute, până ce capătă o crustă aurie. Serveşte-o caldă, lângă o salată proaspătă de castraveţi sau de varză.

Budincă de orez cu legume

Budinca_de_orez_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.