Budinca de orez cu capsuni

Printeaza

Budinca de orez cu capsuni din: lapte, zahar tos, sare, lamaie, baton de vanilie, coaja de lamaie, orez, gem de capsuni, capsuni, esenta de migdale, frisca, foid e gelatina, ciocolata, menta.

IngredienteBudinca_de_orez_cu_capsuni

  • 700 ml lapte de 1,5 grasime
  • 100 g zahar tos
  • un varf de cutit de sare
  • 1 lamaie
  • 1 baton de vanilie (miezul scobit)
  • coaja de la o lamaie
  • 150 g orez cu bob lung
  • 125 g gem de capsuni
  • 200 g capsuni
  • 50 ml esenta de migdale
  • 400 ml frisca
  • 1 plic de foi de gelatina
  • 50 g ciocolata rasa
  • cateva frunze de menta verde pentru ornat

 

Mod de preparare:

Pui laptele la încălzit, presari za­hărul în lapte, amestecând până se topeşte. Adaugi apoi un vârf de cuţit de sare, apoi adaugi coaja rasă de lămâie. Aromatizezi cu miezul scobit de vanilie. Speli orezul în mai multe ape şi, cu o mişcare uşoară, îl presari în laptele aromat, amestecând con­tinuu până fierbi puţin şi îngroşi compoziţia.

Fierbi circa 20 de minute la foc mic. Iei de pe foc şi răceşti budinca în baie de apă rece. Combini într-un vas gemul cu esenţa de migdale, ames­tecând şi orezul fiert. Torni apcoi 200 ml frişcă lichidă în ea pentru a obţine o compoziţie mai fină. Restul de frişcă îl baţi spumă tare şi încorporezi gelatina înmuiattă într-o lingură de apă.

Budinca de orez obţinută o aşezi în boluiri mici, iar deasupra formezi flori dle frişcă. Peste toate razi ciocolata aşi ornezi cu căpşuni întregi şi frunzcă de mentă verde (opţional). Dai budinca la frigider pentru circa 1 oră, înainte de a o servi.

Budinca de orez cu capsuni

Budinca_de_orez_cu_capsuni

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna budinca de orez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.