Budinca de morcovi si mere

Printeaza

Budinca de morcovi si mere din: morcovi, galbenusuri, albusuri, mere, stafide, esenta de vanilie, branza dulce, faina integrala, seminte de in, melasa din trestie de zahar, praf de copt, unt, pesmet.

Ingrediente:Budinca_de_morcovi_si_mere

  • 750 g mrocovi tineri
  • 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 2 mere mici
  • 50 g stafide
  • cateva picaturi esenta de vnailie
  • 100 g branza dulce dietetica
  • 75 g faina integrala
  • 1 lingura seminte de in rasnite fin
  • 1 portocala
  • 2 linguri melasa din trestie de zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • cate 1 lingura unt si pesmet pentru forma

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii şi merele. Le mărunţeşti în robotul de bucătărie sau le razi fin. Le căleşti puţin, amestecând până scade zeama pe care şi-o lasă. Pui stafidele la înmuiat în zeama de la 1/2 portocală diluată cu apă călduţă.

Mixezi gălbenuşurile, brânza, melasa, esenţa de vanilie, seminţele de in, stafidele, făina, coaja de portocală fin rasă şi praful de copt stins în zeama de portocală rămasă. Incorporezi treptat pasta de morcovi, stafidele scurse şi albuşurile bătute spumă cu sarea şi omogenizezi delicat.

Pui compoziţia într-o formă de Jena unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Coci la foc mediu 35 de minute. O laşi să se răcească în formă, apoi o porţionezi.

Budinca de morcovi si mere

Budinca_de_morcovi_si_mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.