Budincă de morcovi cu migdale si stafide

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca de morcovi din: morcovi, lapte, unt, migdale, stafide, fistic, cardamon, praf de scortisoara, sofran, miere, zahar si esenta de trandafir.

Ingrediente:Budincă de morcovi cu migdale si stafide

  • 1 kg morcovi
  • 2 1 lapte
  • 50 g unt din care s-a scos apa
  • 60 g migdale, curăţate
  • 60 g stafide
  • 60 g fistic
  • 3 seminţe de cardamon
  • 1 lingură de praf de scorţişoară
  • un pic de praf de şofran
  • 2 linguri de miere
  • 200 g zahăr
  • câteva picături de esenţă de trandafir

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi radeţi fin morcovii. Turnaţi laptele într-o cratiţă cu margini înalte şi, imediat ce dă în clocot, puneţi în el morcovii şi scorţi­şoara. Lăsaţi să clocotească totul 1-2 minu­te, apoi daţi focul mic şi lăsaţi compoziţia să scadă la un sfert din cantitatea iniţială.

Adăugaţi seminţele de cardamon zdrobite în piuliţă, 50 g de stafide şi şofranul pe care l-aţi topit în prealabil într-o lingură de apă caldă. Continuaţi fierberea, amestecând din când în când. După ce scade de tot lapte­le, adăugaţi untul şi amestecaţi bine totul.

încorporaţi după aceea mierea şi zahărul, fără să vă opriţi din amestecat. După vreo 10-15 minute, adăugaţi 50 g de migdale şi 50 g de fistic, tocate mărunt, plus câteva picături de esenţă de trandafir.

După ce aţi amestecat ingredientele câteva minute, tur­naţi compoziţia obţinută în cupe individuale şi lăsaţi-le să se răcească în frigider cel puţin 2 ore. înainte de a servi, ornaţi-le cu stafidele, cu migdalele şi cu fisticul rămas.

Budincă de morcovi cu migdale si stafide

Budincă de morcovi cu migdale si stafide

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.