Budinca de mazare cu salvie si rozmarin

Printeaza

Budinca de mazare cu salvie si rozmarin din: mazăre galbenă, cartof, usturoi, ceapă sau haşmă, verdeţuri (rozmarin, salvie, cimbru, dafin), cuisoare, unt.

Budinca de mazare cu salvie si rozmarin

Ingrediente:

  • 340 g de mazăre galbenă lăsată la înmuiat peste noapte
  • 1 cartof mic curăţat
  • 1 ceapă mică sau haşmă
  • 1 căţel de usturoi curăţat
  • 1 legătură mică de verdeţuri (rozmarin, salvie, cimbru, dafin)
  • 2 cuişoare
  • 30 g unt
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Clătiţi mazărea înmuiată, adăugaţi cartoful, ceapa, usturoiul, verdeţurile şi cuişoarele şi acoperiţi cu apă rece.

Aduceţi la fierbere, puneţi capacul şi ţineţi la foc mic timp de 1 1/2 ore, până când mazărea devine moale.

Strecuraţi, daţi la o parte verdeţurile şi cuişoarele, apoi adăugaţi untul, sarea şi piperul şi pasaţi bine. Serviţi fierbinte.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Budinca_de_branza_cu_mazare

Budinca de branza cu mazare

Budinca de branza cu mazare din: branza, smantana, mazare, ceapa, oua, faina, unt, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 250 g brânză de vacă 250 g brânză de vacă afumată 250 g brânză de oaie 2-3 linguri smântână 250 g mazăre congelată sau proaspătă 1 ceapă 7 ouă 2-3 linguri faină sare piper ulei 20 g unt […]

Budinca_de_peste_si_mazare

Budinca de peste si mazare

Budinca de peste si mazare din: peste, morcovi, telina, mazare, fasole, conopida, pesmet, smantana, oua, unt, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1 kg file de peşte alb 3 morcovi 3-4 cozi de ţelină 2 mâini de mazăre verde (congelată) 2 mâini de fasole verde (congelată sau din conservă) 1 conopidă mică (congelată) 1 ţelină 2 linguri […]

 

Budinca cu mazare

Budinca cu mazare

Budinca cu mazare din: mazare, unt, oua, faina, cascaval, unt, sare, piper. Ingrediente: 300 g mazare 100 g unt moale 4 oua 50 g faina 50 g cascaval ras 1 lingura de unt pentru uns tava sare piper   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi găl­benuşuri/e împreună cu untul moale şi cu făina. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.