Budinca de mamaliga cu portocale

Printeaza

Budinca de mamaliga cu portocale

Budinca de mamaliga cu portocale din: unt, zahar, oua, malai, lichior de fructe, drojdie, coaja portocala, sare.

 

Ingrediente:

  • 110 g unt
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 ouă
  • 200 g mălai fin
  • 1 păhărel lichior de fructe
  • 1 cub de drojdie
  • 50 g coajă de portocale confiată
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui 100 g unt într-un castron şi-l amesteci cu lingura de lemn adăugând puţin câte puţin zahărul. Separi ouăle şi pui gălbenuşurile în unt amestecând bine, apoi adaugi mălaiul lingură cu lingură.

Potriveşti de sare şi pui lichiorul. Adaugi drojdia şi coaja de portocale. Baţi albuşurile spumă şi pui lingură cu lingură peste amestecul de mălai amestecând cu delicateţe de sus în jos.

Ungi cu unt formele de tartă, verşi amestecul şi-l dai la cuptor pentru 45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.