Budinca de macrou

Printeaza

Budinca de macrou din: macrou, masline, ardei gras, ceapa, rosii, smantana, oua, unt, pesmet, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Budinca de macrou

  • 3-4 bucăţi de macrou
  • 200 g măsline
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 2 roşii
  • 200 g smântână
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • 1 lingură cu pesmet
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie ceapa şi ardeiul fideluţă şi căleşte totul în ulei. Adaugă măslinele, roşiile decojite şi peştii curăţaţi, tăiaţi în bucăţi şi condimentaţi cu sare şi piper.

Stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi lasă să se înăbuşe puţin. Răstoarnă totul în vasul de lut uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi felii de lămâie.

Toarnă deasupra ouăle bătute cu smântână şi un praf de sare şi piper. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute.

 

Budinca de macrou

Budinca de macrou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.