Budincă de legume

Printeaza

O reteta de budinca de legume din: cartofi, morcovi, conopida, faina, unt, lapte, ou, telemea desarata, pesmet si sare.

Ingrediente:Budincă de legume

  • 100 g cartofi
  • 100 g morcovi
  • 100 g broccoli
  • 100 g conopida
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 150 g telemea desarata
  • 1 lingura pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi legumele, curătaţi-le şi fierbeţi-le întregi. Apoi tăiaţi-le în rondele şi puneti-le într-un castron. Puneţi lap­tele la fiert. Când începe să clocotească, adăugaţi în el făina amestecată cu puţină apă rece. Fierbeţi 10 minute, amestecând mereu, ca să nu se prindă de vas.

Lăsaţi so­sul să se răcească şi adăugaţi în el oul bătut şi telemeaua rasă. Omogenizaţi compoziţia şi turnati-o peste legume.

Amestecaţi bine ingredientele şi puneţi-le într-o tavă unsă şi tapetată cu pesmet. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, până când legumele se rumenesc uniform.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.