Budinca de legume cu rosii

Printeaza

Budinca de legume cu rosii din: rosii, ardei grasi, dovlecei, ciuperci, sunca, faina, unt, lapte, oua, cascaval, smantana, sare, pesmer, arpagic verde.

Ingrediente:Budinca_de_legume_cu_rosii

  • 4-5 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 2 dovlecei
  • 500 g ciuperci
  • 200 g sunca
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • 1 cescuta cu lapte
  • 4 oua
  • 2 linguri cascaval ras
  • 300 g smantana
  • sare
  • pesmet
  • arpagic verde (ciboulette)

 

Mod de preparare:

Speli ciupercile, le tai şi le opă­reşti. Le laşi la scurs. în untul topit rumeneşti făina, torni laptele având grijă ca aceasta să nu se ardă. Amesteci până când obţii un sos consistent. Laşi la răcit.

Separat, baţi 2 ouă, pui un praf de sare, caşcavalul ras şi 200 g de smântână. Baţi ener­gic. Torni amestecul peste so­sul de făină. Adaugi, pe rând, amestecând uşor, ciupercile, şunca si dovleceii tăiati cubuleţe şi ardeii graşi feliuţe. Ungi o tavă, tapetezi cu pes­met şi torni compoziţia. Nive­lezi uşor şi pui deasupra roşi­ile spălate.

Baţi cele două ouă păstrate cu restul de smântână. Torni amestecul peste budincă, presari câteva frunze de cibo­ulette ori fire de ceapă verde şi dai tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când se gratinează fru­mos budinca.

Budinca de legume cu rosii

Budinca_de_legume_cu_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.