Budinca de legume cu paste (varianta)

Printeaza

Budinca de legume cu paste din: paste, sare, carne tocata, ceapa, ulei, usturoi, oua, oregano, piper, ardei, rosii, porumb, cascaval, unt.

Ingrediente:Budinca de legume cu paste

  • 250 g paste melcişori
  • sare
  • 500 g carne tocată, de curcan
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • piper măcinat
  • piper Cayenne
  • 1 ardei gras, verde
  • 1 conservă de roşii (400 g)
  • 1 conservă boabe de porumb (285 g)
  • 120 g caşcaval ras
  • ulei sau unt, pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Fierbi pastele (al dente) în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le strecori. Intre timp, cureţi ceapa şi o toci mărunt. Căleşti ceapa în ulei încins, într-o tigaie mare.

Adaugi carnea tocată şi prăjeşti amestecul continuu, până îşi schimbă culoarea. Cureţi usturoiul, îl pisezi şi îl pui peste carne, adaugi sare, piper, oregano şi un praf de piper Cayenne. Cureţi ardeiul, îl speli şi îl toci cubuleţe.

Scurgi porumbul, apoi îl amesteci într-un bol, cu ardeiul, pastele, carnea tocată şi jumătate din caşcaval. Condimentezi din nou. Ungi cu ulei sau cu unt o tavă termorezistentă şi torni amestecul în aceasta.

Roşiile strivite cu o furculiţă le verşi deasupra, apoi presari restul de caşcaval. Introduci tava în cuptorul încălzit la 200 grade Celsius, pentru circa 30 de minute.

Serveşti budinca caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.