Budinca de legume cu parmezan

Printeaza

Budinca de legume cu parmezan din: vinete, ardei grasi, ceapa, dovlecel, ulei, rosii, telina, albusuri, parmezan, sare, piper. Alegeţi vinetele tari, grele, cu coajă netedă şi bine coapte. Nu le lăsaţi la temperatura camerei, fiindcă, se amărăsc; se pot păstra o săptămână la frigider. Sunt mai bune vinetele mici, cele mari au seminţe mai mari şi pot fi amare.

Ingrediente:Budinca de legume cu parmezan

  • 3 vinete mari
  • 10-12 ardei grasi
  • 2 cepe
  • 1 dovlecel sau 1 zucchini
  • 100 ml ulei
  • 3 rosii mari
  • 1 tija telina
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3 albusuri
  • 100 g parmezan sau cascaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Coaceţi vinetele şi ardeii. Curăţaţi ardeii şi tăiaţi-i felii. Curăţaţi vinetele şi tăiaţi-le bucăţi. Tocaţi ceapa mărunt şi căliţi-o în puţin ulei, curăţaţi de coajă şi seminţe roşiile şi tăiaţi-le cubuleţe, iar dovlecelul tăiaţi-1 rondele.

Tocaţi tija de ţelină şi usturoiul, într-un vas termorezistent, aşezaţi un rând de vinete şi ardei, apoi un strat de ceapă, presăraţi usturoi şi ţelină, acoperiţi cu un rând de dovlecei. Potriviţi budinca de sare, piper şi stropiţi cu 3 linguri de ulei.

Lăsaţi vasul la cuptor potrivit cca 30 min. între timp, bateţi albuşurile spumă şi amestecaţi-le cu caşcavalul ras. Când budinca s-a rumenit, scoateţi-o din cuptor, turnaţi albuşul cu caşcaval şi lăsaţi-o la cuptor, la foc iute, încă 5-10 min. O puteţi servi atât caldă, cât şi rece.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.