Budincă de legume cu boabe de porumb

Printeaza

Budincă de legume cu boabe de porumbO reteta de budinca cu sunca si orez, mazare, ceapa, ardei gras, ciuperci, oua, unt, boabe de porumb, sare, piper, patrunjel, pesmet si sos dulce de rosii.

Ingrediente:

  • 300 g orez
  • 200 g mazăre
  • doua cepe
  • doi ardei graşi
  • 300 g ciuperci
  • 100 g unt
  • 3 ouă
  • 100 g boabe de porumb
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • două linguri de pesmet
  • sos dulce de roşii

Preparare:

Orezul se spală, se fierbe în apă cu sare şi puţin piper, se clăteşte cu apă rece şi se pune la scurs într-o strecurătoare. Mazărea se fierbe, se scurge şi se lasă la răcit.

Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie în felii sau în cubuleţe. Se topeşte jumătate din canti­tatea de unt într-o cratiţă, se adaugă cepele şi ardeii tăiaţi în cubuleţe, se călesc timp de cinci minute şi se adaugă ciupercile.

Se prăjesc până când scade lichidul lăsat de ciuperci, se pun într-o stre­curătoare şi se lasă la răcit. Intr-un vas se pun legumele că­lite, mazărea şi orezul. Se condi­mentează, se adaugă ouăle, ver­deaţa tocată şi boabele de porumb.

Se amestecă, se toarnă com­poziţia într-o tavă unsă cu puţin unt şi presărată cu pesmet. Se pun din loc în loc cubuleţe de unt, se introduce tava în cuptor şi se coace 25-30 de minute la foc mediu. Se serveşte caldă sau rece, cu sos de roşii dulce.

Budincă de legume cu şuncă

Budincă de legume cu şuncă.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea am facut des budinca de legume. Poate o sa fac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.