Budinca de lamaie

Printeaza

Budinca de lamaie

Budinca de lamaie

Ingrediente

  • 800 g brânză dulce
  • 100 g unt
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 4 ouă
  • 200 g smântână fermentată
  • 100 g stafide
  • 160 g zahăr
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 50 g migdale pisate
  • câte 1-2 linguri coajă de portocală şi lămâie caramelizată

Preparare:

Scurgeţi brânza. Bateţi untul spumă. Amestecaţi-l cu brânza, sarea, ouăle, smântâ

nă şi încălziţi-le, fără a le fierbe. Luaţi vasul de pe aragaz dacă se formează bule. Lăsaţi să se răcească, încorporaţi şi restul ingredientelor. Spălaţi un ghiveci de flori (018 cm) cu gaură, uscaţi-l cu un şervet şi tapetaţi-l cu tifon. Turnaţi amestecul şi puneţi o farfurie sub ghiveci.

Lăsaţi-l la frigider cea. 24 de ore. După aceea răsturnaţi-l pe farfurie şi ornaţi-l cu fructe şi coaja de lămâie şi portocală caramelizată.

Budinca de lamaie.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna budinca de lamaie. Un desert usor si gustos. Eu as pune si niste migdale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.