Budinca de gris cu portocale (varianta)

Printeaza

Budinca de gris cu portocale din: gris, lapte, unt, portocale, oua, zahar, vanilie, sare, frisca.

Ingrediente:Budinca de gris cu portocale

  • 150 g griş
  • 1l lapte
  • unt
  • 1/2 portocală
  • 6 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • esenţă de vanilie
  • sare
  • frişcă

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare adăugând treptat două linguri cu zahăr, un praf de sare, o lingură zeamă de portocale şi esenţa de vanilie. Adaugi grişul în ploaie amestecând în continuare.

Torni compoziţia într-o formă unsă şi o dai la cuptorul bine încins. Intre timp, pui laptele la fiert cu restul
zahărului şi cu o lingură cu esenţă de vanilie.

După ce budinca s-a rumenit, o scoţi din cuptor, o laşi cinci minute să se răcească şi o răstorni pe un platou mai mare. Torni încet peste ea laptele fierbinte până când acesta este complet absorbit.

O serveşti garnisită cu frişcă şi cu felii de portocale.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.