Budinca de griş cu lamaie

Printeaza

Budinca de griş

Ingrediente:Budinca de griş cu lamaie

  • 150 g gris
  • 500 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • coaja de la 1 lămâie
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • sare
  • sirop de fructe sau dulceaţă fină

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul, apoi se adaugă grisul în ploaie, vanilia, coaja de lămâie, albuşurile bătute spumă şi sarea. Compoziţia astfel obţinută se pune într-un vas de jena, uns şi tapetat cu gris. Se dă la cuptor, la foc potrivit.

Budinca este gata când se desprinde de pe marginea vasului. Laptele, fiert în prealabil cu o lingură de zahăr, se toarnă deasupra. Se lasă să se odihnească până se absoarbe tot, apoi se răstoarnă budinca şi se unge cu dulceaţă. Poate fi servită şi cu sirop de fructe.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.