Budinca de friganele cu branza dulce

Printeaza

Budinca de friganele cu branza dulce

Budinca de friganele cu branza dulce din: paine, oua, zahar, lapte, stafide, ulei, vanilie, branza dulce.

Ingrediente:

  • 1/2 pâine de o zi
  • 8 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 2 căni lapte
  • 50 g stafide
  • 200 ml ulei
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 500 g brânză dulce

 

Mod de preparare:

Baţi 4 ouă cu 2 linguri zahăr. Tai pâinea felii, treci fiecare felie prin amestecul de ouă şi le prăjeşti pe toate în ulei încins. Amesteci brânza cu 2 linguri zahăr şi stafidele.

Tapetezi o cratiţă sau un vas care merge la cuptor cu frigănelele pregătite, pui jumă­tate din compoziţia de brânză, pui apoi 2-3 frigănele şi compoziţia de brânză rămasă.

Baţi ouăle cu zahărul rămas şi vanilia, le amesteci cu laptele, pui compoziţia pe foc mic şi o fierbi până se îngroaşă puţin. Torni com­poziţia în vas şi dai budinca la cuptor pentru 25 de minute. După ce s-a aurit, decorezi budinca cu dul­ceaţă, felii de banane sau fructe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.