Budincă de fidea cu fructe

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca cu: fidea, lapte, branza de vaci, oua, zahar tos, ananas, pere, sare, zahar vanilat, lamaie, unt, pesmet, zahar.

Ingrediente:Budincă de fidea cu fructe

  • 250 g fidea
  • 500 ml lapte dulce
  • 200 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr tos
  • o conservă ananas
  • două pere
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • două pliculeţe zahăr vanilat
  • o lămâie
  • unt
  • pesmet
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Fideaua se fierbe împreună cu laptele duce şi cu jumătate din cantitatea de sare şi se lasă să se răcească. Se pune într-un vas mai mare, se adaugă brânza de vaci, zahărul tos, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie.

Se adaugă ouăle mixate separat împreună cu restul de sare, ananasul din conservă scurs de suc şi tăiat mărunt. Perele se spală, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun peste restul de ingrediente.Se amestecă cu o lingură până se încorporează toate ingredi­entele, se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu pesmet.

Se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit până ce deasupra se formează o crustă de culoare aurie. Se scoate din cup­tor, se lasă să se răcească în tavă, apoi se taie bucăţi.

Budincă de fidea cu fructe

Budincă de fidea cu fructe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.