Budinca de fenicul cu mozzarella
PrinteazaBudinca de fenicul cu mozzarella din: bulbi de fenicul, unt, ulei, oua, cascaval, smantana, faina, sare, piper.
- 4-5 bulbi de fenicul
- 50 g unt
- 50 ml ulei
- 6 oua
- 100 g cascaval sau mozzarella
- 150 ml smantana pentru gatit
- 1-2 linguri faina
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Speli bulbii de fenicul şi îi cureţi, apoi îi tai în felii longitudinale. Incălzeşti într-o tigaie uleiul şi untul. Rumeneşti uşor feliile de fenicul, având grijă să le întorci pe ambele părţi. Torni 2-3 linguri cu apă, presari sare şi’piper după gust şi laşi să fiarbă la foc mic.
Ungi cu unt şi presari cu pesmet un vas termorezis- tent. Pui feliile de fenicul şi torni deasupra ouăle bătute împreună cu făina, smântână pentru gătit şi 1/2 din cantitatea de caşcaval.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20-25 de minute, până când budinca se rumeneşte frumos.
Budinca de fenicul cu mozzarella
Pofta buna!
Foarte buna budinca