Budinca de fasole verde cu branza

Printeaza

Budinca de fasole verde cu branza din: oua, fasole verde, branza, ardei rosu, rosii, faina, pesmet, smantana, ceapa, bicarbonat, ulei, sare, piper, cimbru, marar.

Ingrediente:Budinca de fasole verde cu branza

  • 4-5 ouă
  • 600 g fasole verde fideluţă
  • 1 bol mic cu brânză rasă amestec (caş de oi şi de vaci)
  • 1 ardei roşu
  • 2-3 roşii
  • 3-4 linguri făină integrală sau pesmet
  • 1 ceaşcă cu smântână
  • 2 cepe
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • mărar verde

 

Mod de preparare:

Păstăile de fasole le speli, le cureţi, le rupi în jumătate şi le fierbi al dente, în apă fierbinte cu un praf de sare. Ceapa o tai peştişori şi o căleşti în puţin ulei încins, după care adaugi ardeiul tocat cubuleţe şi roşiile rase. Laşi să scadă sosul. Baţi albuşurile spumă până obţii o bezea.

Intr-un vas mare amesteci brânza, făina, gălbenuşurile, smântână, bicarbonatul, compoziţia din tigaie şi păstăile scurse de apă. Condimentezi cu sare, piper şi puţin cimbru. Adaugi albuşurile, amestecând încet.

Torni totul într-o tavă unsă cu ulei, presari puţină brânză rasă şi o dai la cuptor, la foc potrivit. Este gata când preparatul s-a rumenit frumos la suprafaţă. Serveşti budinca cu marar verde numai după ce s-a răcit complet.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.