Budinca de dovlecei cu branza dulce

Printeaza

Budinca de dovlecei cu branza dulce din: brânză dulce, dovle­cei, şuncă, ouă, făină, griş, pesmet, lapte, praf de copt, margarină, sare.

Ingrediente:Budinca de dovlecei cu branza dulce

  • 500 g brânză dulce
  • 2 dovle­cei
  • 200 g şuncă
  • 3 ouă
  • 4 linguri făină
  • 4 linguri griş
  • 1 lingură pesmet
  • 2 linguri lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingură cu margarină
  • sare

Mod de preparare:

Tai dovleceii cubuleţe şi îi opăreşti puţin în apă cu sare. Separat, ames­teci ouăle cu brânza dulce, făina, grişul, pra­ful de copt, laptele, dovleceii scurşi bine, un praf de sare şi şunca tăiată felii.

Compoziţia obţinută o torni apoi într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu pesmet.

Coci budin­ca la cuptor circa 40 de minute, la foc potrivit, până se rumeneşte. Serveşti budinca cu sos de iaurt sau cu suc de roşii. E delicioasă şi se prepară rapid.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.