Budincă de Crăciun

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de budinca de Craciun din: nuci, pricomigdale, bisuciti, caise zaharisite, rom, zahar pudra, lapte, oua, vin si rom.

Ingrediente:Budincă de Crăciun

  • 60 g nuci
  • 60 g pricomigdale
  • 15 biscuiţi
  • 50 g caise zaharisite
  • rom

crema:

  • 100 g zahăr pudră
  • două ouă întregi
  • 3 gălbenuşuri
  • 2,5 dl lapte vanilat

sos:

  • 125 g zahăr pudră
  • 4 gălbenuşe
  • un ou întreg
  • 0,25 dl vin
  • 0,5 dl rom

 

Mod de preparare:

Se pisează fin nucile, se amestecă cu pricomigdalele pudră. Se face crema de altă parte din zahăr pudră amestecat cu ouăle întregi, gălbenuşurile şi laptele vanilat fiert, se leagă pe foc fără să fiarbă.

Se unge o formă de şarlotă, se aşază în fund un strat gros de 2-3 cm de biscuiţi în bucăţi pudraţi pe deasupra cu nucă pisată fin şi pricomigdale, cu un amestec de caise zaharisite şi marinate în rom.

Se umple forma cu straturi alternative de nuci pisate şi caise, după ce s-a umplut se termină cu un strat de biscuiţi. Deasupra se varsă crema umplându-se tot conţinutul şi se pune cu totul în bain-marie ca să fiarbă până se îngheaţă. Se deşartă pe o farfurie, se stropeşte cu sosul cu rom, iar restul de sos de serveşte în sosieră.

Sosul: Zahărul pudră se amestecă cu gălbenuşurile întregi, apoi cu vinul care se pune să fiarbă în bain-marie şi se bate până devine mustos.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.