Budinca de conopida cu sunca

Printeaza

Budinca de conopida cu sunca din: conopida, sunca, smantana, oua, cascaval, branza, sare, piper, unt.

Ingrediente:Budinca_de_conopida_cu_sunca

  • 1 conopidă medie
  • 150 g şuncă de Praga
  • 100 g smântână
  • 3 ouă
  • 150 g caşcaval ras
  • 150 g brânză telemea rasă
  • sare
  • piper
  • unt şi pesmet pentru uns vasul

 

Mod de preparare:

Spală conopida, desfă-o în bucheţele şi fierbe-le în apă cu sare, 5 minute. Scurge-o şi las-o într-un castron mai mare.

Intr-un bol, bate ouăle, apoi amestecă-le cu smântână. Asezonează după gust cu sare şi piper. Toarnă compoziţia peste bucheţelele de conopidă. Adaugă şunca tăiată cubuleţe, brânza şi caşcavalul.

Omogenizează uşor, cu o lingură de lemn. Unge cu unt pereţii unui vas de Jena şi tapetează cu pesmet. Toarnă compoziţia de conopidă şi presară deasupra caşcavalul ras.

Coace în cuptor, până capătă o culoare aurie. Taie budinca numai după ce s-a răcit puţin.

Budinca de conopida cu sunca

Budinca_de_conopida_cu_sunca

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.