Budinca de conopida cu smantana

Printeaza

Budinca de conopida cu smantana din: conopida, lamaie, oua, piper, cimbru, concentrat de legume, telemea, pesmet, ulei, smantana.

Ingrediente: Budinca_de_conopida_cu_smantana

  • 1 conopidă
  • 1 lămâie
  • 4 ouă
  • piper
  • cimbru
  • 1 linguriţă concentrat de legume
  • 1/2 kg telemea
  • pesmet
  • ulei
  • 200 g smântână

Mod de preparare:

Conopida o rupi în bucheţele, pe care le pui în apa cu sare care clocoteşte. Le laşi să fiarbă circa 10 minute. După ce fierb, adaugi cele 4 ouă bătute, 1 linguriţă concentrat de legume, piperul măcinat, cimbrul mărunţit bine şi telemeaua dată pe răzătoarea mică.

Amesteci totul foarte bine, iar compoziţia obţinută o pui într-un vas uns cu ulei şi tapetat cu pesmet fin. Deasupra torni smântână amestecată cu zeama de la o lămâie. Dai totul la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute. Budinca o serveşti caldă.

Budinca de conopida cu smantana

Budinca_de_conopida_cu_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.