Budincă de conopidă cu ciuperci

Printeaza

Budincă de conopidă cu ciuperciBudincă de conopidă cu ciuperci

Ingrediente:

  • 1 conopidă de mărime potrivită
  • 200 g ciuperci
  • 350-400 ml lapte şi 2 linguri griş
  • 2 linguri smântână
  • 3 00 g unt
  • 4 roşii
  • 5 ouă
  • 150 g caşcaval
  • 1 lingură pesmet
  • sare
  • piper după gust

 

Mod de preparare:

Cureţi conopida de frunzuliţe, o desfaci bucheţele pe care le pui să fiarbă în apă cu sare. Fierbi laptele, adaugi grisul şi ţii vasul pe foc, amestecând mereu, până ce grisul se îngroaşă. îl laşi să se răcească şi numai după aceea adaugi smântână, sarea şi iperul după gust, 100 g caşcaval şi gălbenuşurile.

Cureţi şi tai ciupercile julien, le opăreşti în apă cu sare, le scurgi bine şi apoi le căleşti în unt. După ce ai călit ciupercile, le adaugi în griş. Cureţi roşiile de coajă şi seminţe, le tai cubuleţe şi le amesteci cu restul de compoziţie formată din griş şi ciuperci.

Pui şi conopida şi, la final, albuşurile bătute spumă. Amesteci uşor să nu se sfărâme. Unngi cu 50 g de unt un vas care merge la cuptor, presari pesmetul si cele 50 g de caşcaval care ţi-au rămas şi torni toată compoziţia.

Deasupra acesteia torni c ele 50 g unt care ţi-au rămas şi pe care le topeşti. Dai vasul ia cuptor să se gratineze budinca. E bună doar caldă!

Budincă de conopidă

Budinca de conopida

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.