Reteta budinca de conopida

Printeaza

 Reteta budinca de conopida

Ingrediente:Budinca de conopida

  • 1 căpăţână de conopidă de circa 1 kg
  • 3 ouă
  • 2 linguri de caşcaval ras
  • 200 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli foarte bine conopida şi o desfaci în bucheţele pe care le pui să fiarbă în apă clocotită cu sare. Separat, pui să fiarbă laptele cu făina şi după ce s-a transformat într-o “ciulama” subţire, o tragi deoparte şi o laşi să se răcească.

Scurgi conopida de apa în care a fiert, baţi albuşurile spumă, iar în “ciulama” adaugi gălbenuşurile. Apoi pe toate le amesteci cu bucheţelele de conopidă şi, cu grijă, răstomi totul într-un vas pe care-l dai la cuptor pentru 30 de minute.

Când e aproape gata, scoţi vasul, presari conţinutul cu caşcavalul ras şi mai laşi puţin la cuptor ca să se gratineze. E foarte bună caldă.

Budincă de conopidă

Budinca de conopida

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.