Budinca de clatite cu ciuperci

Printeaza

Budinca de clatite cu ciuperci

Budinca de clatite cu ciuperci

Ingrediente:

Pentru clătite:

  • 2 ouă
  • 1 ceaşcă cu lapte
  • 1 ceaşcă cu făină

Pentru umplutură:

  • 250 g ciuperci
  • 100 g costiţă uşor afumată
  • 1 lingură de Făină
  • 50 g unt
  • 200 ml supă de pui sau de legume
  • 100g telemea
  • 250 g smântână
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 linguri cu parmezan ras
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • sare, piper

Preparare:

Se amestecă ingredientele pentru clătite, la care se mai adaugă şi un praf de sare şi se lasă deoparte 10 minute. Se coc apoi pe rând într-o tigaie încinsă cu puţin ulei şi se  răstoarnă pe un platou. Pentru umplutură, se amestecă făina cu untul topit şi se căleşte doar un minut la foc mic.

Se stinge cu supa de pui şi se lasă să fiarbă, amestecând încontinuu. Se toarnă apoi 100 g smântână, se presară telemeaua rasă si se amestecă până se obţine un sos bine legat. Separat, se prăjesc ciupercile şi costiţa tăiate felii. Se condimentează cu sare şi piper şi se răstoarnă peste sos.

Se adaugă şi pătrunjelul verde tocat mărunt şi se condimentează după gust. Se umplu clătitele cu această compoziţie, se rulează şi se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se presară parmezanul, se toarnă restul de smântână şi se pune la gratinat, în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 20-25 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place budinca cu ciuperci. O sa incerc si varianta voastra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.