Budinca de ciocolata cu fructe rosii

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca cu: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, zahar brun, faina, oua, coniac, sare, fructe de sezon, zahar vanilat.

Ingrediente: Budinca de ciocolata cu fructe rosii

  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr brun
  • 2 lin­guri făină
  • 4 ouă
  • 2 linguri de coniac
  • un praf de sare

Ingrediente ornat:

  • fructe de sezon
  • 2 linguri de zahăr pudră vanilat

Mod de preparare:

Pui într-o cratită ciocolata, untul, coniacul şi zahărul. O pui la bain-marie, pe foc potrivit, amestecând mereu, lei de pe foc când compoziţia e omogenă, laşi să se răcească. Separat, freci gălbenuşurile cu făina, apoi adaugi încet compoziţia de cio­colată, răcită.

Bati albuşurile spumă şi le încorporezi cu grijă. Pui totul la fiert într-o cratită unsă cu unt, tot la bain-marie, pen­tru 45-50 de minute.

Intre timp, poti prepara, din 300 g zahăr şi o păstaie de vanilie, bine măruntite în blender, un zahăr pudră aromat.

Torni budinca în cupe sau pahare şi laşi să se răcească, apoi o laşi în frigider cel puţin o jumătate de oră. O serveşti acoperită cu fructe (zmeură, coacăze roşii) şi pudrată cu zahărul vanilat.

Budinca de ciocolata cu fructe rosii

Budinca de ciocolata cu fructe rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.