Budinca de cascaval

Printeaza

Budinca de cascaval din: ulei, smantana, cascaval, lapte, pesmet, oua, faina, sare.

Ingrediente:Budinca de cascaval

  • 85 ml ulei
  • 40 g smântână
  • 200 g caşcaval
  • 300 ml lapte
  • 25 g pesmet
  • 2 ouă
  • 75 g făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Se taie cuburi 100 g caşcaval, iar celelalte 100 g se dau pe râzătoare.

Se fierbe laptele şi se lasă să se răcească.

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă. Făina se amestecă împreună cu 100 ml lapte şi 20 ml ulei, după care se adaugă restul de lapte şi se fierbe pe foc moderat. Se lasă compoziţia obţinută să se răcească.

Se rumeneşte pesmetul în puţin ulei. Compoziţia de făină, lapte şi margarină se amestecă cu sarea, gălbenuşurile, caşcavalul ras şi cuburi şi albuşurile bătute spumă.

Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu 20 g margarină şi tapetată cu pesmet. Se dă tava la cuptor, la temperatură moderată, pentru 30 de minute.

După ce budinca s-a copt, se porţionează şi se serveşte caldă, cu smântână deasuDra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.