Budinca de cartofi si peste

Printeaza

Budinca de cartofi si peste din: cartofi, somon, ulei de floarea soarelui, spanac, lamaie, smantana, ou, parmezan, nucsoara, piper alb, unt, sare, marar.

Ingrediente:Budinca_de_cartofi_si_peste

  • 1 kg cartofi albi
  • 300 g somon
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 200 g spanac
  • 1/2 lamaie
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • 1 ou
  • 1 lingura parmezan ras
  • nucsoara
  • piper alb macinat
  • 1 lingura unt pentru vas
  • sare
  • 1 legatura marar

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi cartofii, după care îi pui la fiert. Scurgi cartofii fierţi şi îi pasezi, după care îi amesteci împreună cu o ceaşcă de apă în care au fiert, smântână, condimentele şi sare după gust. Când piureul s-a răcit, adaugi oul bătut şi omogenizezi.

Opăreşti spanacul proaspăt şi îl laşi să se scurgă. Il amesteci cu coaja rasă de lămâie. Tai somonul în felii şi îl înăbuşi în ulei, stropindu-l din când în când cu zeama de lămâie.

Intr-un vas din sticlă de Jena uns cu unt, pui un strat de piure, apoi unul de spanac şi peştele tăiat în bucăţi şi presărat cu sare. Acoperi cu restul de piure şi presari uniform parmezanul ras. Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 20 de minute.

După ce budinca s-a mai răcit, o porţionezi şi pre­sari mărar proaspăt tocat sau frunzuliţe de rozmarin mărunţite fin, pe fiecare porţie.

Budinca de cartofi si peste

Budinca_de_cartofi_si_peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.