Budinca de cartofi cu pastrav afumat

Printeaza

O reteta de budinca de cartofi fainosi cu pastrav afumat si spanac, lamaie, capere, marar, pesmet, ulei de floarea soarelui si sos tarta pentru servit.

Ingrediente:Budinca de cartofi cu pastrav afumat

  • 500g cartofi făinoşi, tăiaţi cubuleţe
  • l00 g spanac fraged
  • 1 lămâie, suc şi coajă
  • 140 g file de păstrăv efumat, mărunţit
  • 1 lingură capere
  • 1 lingură mărar tocat
  • 140 g pesmet
  • 1 lingură ulei de floaiea-soarelui
  • lămâie şi sos tartar pentru servit

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în apă cu sare 15 minute, până devin moi. Se pure spanacul într-o strecurătoare mare, în ciiuvetă. Se scurge apa fierbinte de la cartofi peîte spanac. Aceasta îl va înmuia.

Se pasează cartofii. Se adaugă zeama şi coaja de lămâie, apoi se încorporează bucăţelele de păstrăv, spanacul stors bine de lichid, caperele şi mărarul. Se pune jumătate din cantitatea de pesmet pe un platou mare. Amestecul de cartofi se aşază pe un alt platou şi se aranjează ca să arate ca un disc mai mare.

Se răstoarnă budinca pe celălalt platou, peste pesmet, iar pesmetul rănas se presează bine pe suprafaţa tartei. Se porneşte cuptorul. Se pune ulei într-o tigaie cu diametrul mai mare decât al, budincii.

Se lasă budinca să alunece uşor în tigaie. Se prăjeşte 5 minute, până se rumeneşte pe partea din ulei. Se pune tigaia în cuptor, aproape de sursa de căldură, şi se lasă până ce suprafaţa budincii este rumenă. Se serveşte fierbinte, cu lămâie, sos tartar şi salată verde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.