Budinca de cartofi cu mere

Printeaza

Budinca de cartofi cu mere din: cartofi, mere, ceapa, cascaval, smantana, nucsoara, piper.

Ingrediente:Budinca de cartofi cu mere

  • 2 cartofi mari
  • 3 mere potrivite (mai verzi)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1/2 ceasca de cascaval ras
  • 1 ceasca smantana
  • 1/4 lingurita nucsoara pisata
  • piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180C si se unge o forma termorezistenta cu unt topit sau cu ulei.

Se curata cartofii si se taie felii groase de 5 mm, iar merele curatate se taie mai intai in sferturi si apoi in felii tot de 5 mm grosime.

Ceapa se taie rondele fine. Se pun  alternativ cate un strat de cartofi, unul de mere si unul de ceapa ultimul strat este de cartofi, se acopera fiecare strat cu cascaval ras si smantana, se presara nucsoara si piper si se da budinca la cuptor.

Se coace 45 de minute, pana ce se rumeneste frumos si se serveste imediat.

Atentie: ca sa nu se innegreasca merele si cartofii, se stropesc cu apa si lamaie si se zvanta cu un servet de bucatarie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.