Budincă de cafea – usor de preparat

Printeaza

O reteta savuroasa de Budincă de cafea din: unt, faina, amidon, lapte, cafea, oua, zahar si frisca.

Ingrediente:Budinca_de_cafea

  • 120 g unt
  • 3-4 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 500 ml lapte
  • 600 ml cafea concentrata
  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 100 ml frisca lichida

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul, se presară făina şi se amestecă energic, ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se toarnă laptele în fir subţire, amestecând. Se dizolvă amidonul în 150 ml cafea rece.

Se adaugă treptat 350 ml cafea, zahărul, gălbenuşurile, apoi amidonul dizolvat în cafea.

Când crema s-a îngroşat, se ia de pe foc şi se încorporează albuşurile bătute spumă tare, amestecând uşor, de jos în sus.

Se toarnă crema în vase termorezistente mici şi se la bain-marie, timp de 1 oră.

Se răstoarnă budinca pe farfurii şi se serveşte stropită cu frişca bătută cu restul de cafea.

Budincă de cafea

Budinca_de_cafea

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.