Budinca de cafea cu miez de nuca

Printeaza

Budinca de cafea cu miez de nuca din: paine, oua, cafea, zahar, unt, miez de nuca, pesmet, coaja de lamaie, sare.

Ingrediente:Budinca_de_cafeaBudinca de cafea cu miez de nuca

  • 200 g miez de pâine albă
  • 4 ouă
  • 1 ceaşcă de cafea
  • 150 g zahăr
  • 150 g unt
  • 50 g mieji de nuci
  • 1-2 linguri pesmet
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Prepari o ceaşcă de cafea tare pe care o strecori peste miezul de pâine. Il laşi să se înmoaie, apoi îl mixezi bine şi îl dai deoparte.

Freci untul cu zahărul până când obţii o cremă fină, apoi o încorporezi în crema de pâine. Adaugi gălbenuşurile, unul câte unul şi pesmetul în ploaie, coaja de lămâie şi miejii de nuci.

Baţi albuşurile o spumă tare cu sarea şi o încorporezi, apoi torni aluatul obţinut într-o formă tapetată. Coci budinca, în cuptorul bine încins, pe baie de aburi, aproximativ 50 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.