Budinca de branza si cartofi

Printeaza

Budinca de branza si cartofi din: cartofi, telemea de vaca, cascaval, oua, smantana, pesmet, marar, sare.

Ingrediente:Budinca de branza si cartofi

  • 500 g cartofi
  • 200 g telemea de vaca
  • 100 g cascaval
  • 4 oua
  • 100 ml smantana
  • 2 linguri pesmet
  • 1 leg marar
  • sare

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se pun la fiert, în coajă, în apă clocotită. După ce s-au fiert se scot, se lasă să se răcească apoi se curăţă de coajă şi se dau prin maşina de tocat. In continuare se amestecă cu cele patru gălbenuşuri, unul câte unul, tele­meaua dată pe râzătoare, sarea, albuşurile bătu­te spumă, untul încălzit puţin şi caşcavalul ras.

Se unge o tavă. cu unt, se tapetează cu pesmet şi se toarnă compoziţia după care se dă la cuptor, care a fost încins în prealabil.
Se lasă tava la foc potrivit până se rumeneşte compoziţia.

Se ser­veşte fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.