Budinca de banane cu portocala

Printeaza

O reteta de budinca de banane cu zahar, lapte, oua, faina, unt, portocala si lamaie.

Ingrediente:Budinca de banane cu portocala

  • 4 banane
  • 150 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • 30 g făină
  • 10 g unt
  • 1 portocală
  • 2 lămâi

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu 100 g zahăr până obţii un amestec spumos. In alt vas pui făina şi torni lapte­le în fir subţire, amestecând uşor, apoi adaugi amestecul spumos, amestecând până obţii un amestec omogen. Tai bananele rondele subţiri şi le stropeşti cu suc de lămâ­ie.

Păstrezi câteva rondele pentru decor, iar restul le zdrobeşti şi le amesteci cu aluatul. Intr-un vas de yena uns cu unt torni compoziţia, acoperi cu o folie de aluminiu şi laşi să fiarbă 30 de minute, la bain-marie.

In acest timp, scoţi coaja de la lămâi şi portocală, o tai în felii subţiri şi storci zeama, într-o cratiţă amesteci sucul cu restul de zahăr, adaugi coaja şi o fierbi la foc mic timp de 15 minute.

Laşi să se răcească budinca, apoi o răstorni pe un platou şi torni sucul pe deasupra şi de jur-împrejur. Decorezi cu rondele de banane şi cu bucăţele din cojile citricelor scurse bine.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • budinca de banane
  • budinca cu banane
  • budinca de banane reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.