Budincă cu spanac
PrinteazaO reteta de budinca cu spanac din: frunze de spanac, chifle, pesmet, usturoi, oua, sare, piper, sunca de porc, bacon si parmezan.
- 200 g frunze de spanac proaspat
- 4 chifle mici
- 1 lingura pesmet
- 6 oua
- 6 catei usturoi
- sare
- piper
- 150 g sunca de porc
- 100 g felii de bacon
- 100 g parmezan
Mod de preparare:
Speli bine frunzele de spanac, le laşi să se scurgă, după care le tai faşii. Chiflele le tai cuburi, le pui într-un castron şi le uzi cu apă. Adaugi pesmetul, ouăle bătute, usturoiul pisat, şunca tăiată cubuleţe mici şi spanacul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci bine.
Pui compoziţia într-un vas termorezistent mai mic tapetat cu hârtie de copt. Netezeşti bine, acoperi cu felii de bacon şi introduci budinca în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 20 de minute. Scoţi vasul din cuptor, presari budinca cu parmezanul ras şi mai coci pentru următoarele 10 minute.
Budincă cu spanac
Pofta buna!