Budinca cu spanac si usturoi

Printeaza

Budinca cu spanac si usturoi din: spanac, bulion, faina, lamaie, pesmet, margarina, ceapa, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Budinca_de_anghinare_cu_spanac_si_branza_brie

  • 1 kg spanac
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingura faina
  • 1 lamaie
  • 100 g pesmet
  • 25 g margarina
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă spanacul, se spală, apoi se fierbe în apă clocotită cu puţină sare.

Se scurge şi se bate cu lingura de lemn până devine ca un piure.

Se încinge margarina într-o tigaie, se călesc ceapa şi usturoiul, se adaugă făina şi apoi bulionul, stingându-se cu zeamă de la spanac.

Se adaugă şi spanacul, se amestecă şi se lasă până clocoteşte. Se potriveşte de sare şi piper, şi se adaugă zeama stoarsă de la o lămâie.

Se ia cratiţa de pe foc şi se răstoarnă compoziţia într-un vas uns cu margarină şi tapetat cu pesmet.

Se dă la cuptor o jumatate de ora, la foc moale.

Budinca se serveste calda.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Cosulete cu spanac si usturoi

Cosulete cu spanac si usturoi

Cosulete cu spanac si usturoi din: aluat, spanac, ceapa, oua, usturoi, unt, sare. Ingrediente: un pachet aluat foitaj un kg spanac o ceapă 4 ouă 2 căţei usturoi 100 g unt sare   Mod de preparare: Se pun ouăle la fiert, să fie tari. în unt topit se pun ceapa şi usturoiul la călit. Se adaugă […]

Placinta de spanac cu usturoi

Placinta de spanac cu usturoi din: faina, ulei, spanac, ceapa, usturoi, lamaie, ulei, sare. Ingediente: 250 g făină 80 ml ulei 80 ml apă caldă sare Pentru umplutura: 500 g spanac 2 cepe 3 căţei de usturoi 2 linguri cu zeamă de lămâie ulei sare   Mod de preparare: Amestecă făina cu uleiul, apa şi […]

 

Supa de spanac cu usturoi si smantana

Supa de spanac cu usturoi si smantana

Supa de spanac cu usturoi si smantana din: spanac, usturoi, faina, smantana, ulei, morcov, pastarnac, ardei. Ingrediente: 500 g spanac 1 căţel de usturoi 1 ceaşcă supă concentrată 1 linguriţă făină 1 lingură smântână de gătit ulei de măsline foi de plăcintă 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei gras   Mod de preparare: Spanacul curăţat […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.