Budinca cu nuci si carne de vita
Printeaza
O reteta delicioasa de budinca cu nuci, carne de vita, paine, lapte, ceapa, zahar, lamaie, oua, unt, frunze de dafin, piper si sare.
Ingrediente:
- 700 g carne de vită tocată
- 120 g miez de pâine
- 1 pahar lapte
- 3 cepe
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri miez de nucă
- 1 lămâie
- 2 ouă
- 80 g unt
- 2 frunze de dafin
- piper
- sare
Mod de preparare:
Amesteci carnea tocată cu miezul de pâine, înmuiat în lapte şi bine presat, cu cepele tăiate peştişori şi aurite în ulei.Framanti bine acest amestec, adaugi un ou, piper pisat, sare, sucul de lămâie, zahărul şi nucile tăiate foarte fin.
Ungi o cratiţă cu unt, pui tocătura si torni un ou ca pentru omletă şi amesteci cu 1/2 pahar de lapte. Infigi în compoziţie şi foile de dafin şi dai cratiţa în cuptor, timp de 45 minute, la foc mic.
Pofta buna!