Budinca cu mango

Printeaza

Budinca cu mango din: ienibahar, cardamom, cuisoare, scortisoara, vanilie, lapte, zahar, mango, lime, fulgi de cocos, fulgi de agar agar, menta, fructul pasiunii.

Ingrediente:Budinca_cu_mango

  • 4 boabe de ienibahar
  • 4 păstăi de cardamom
  • 1 baton de scorţişoară
  • 3 cuişoare
  • 1 păstaie de vanilie
  • 2 conserve de 400 ml lapte
  • 200 g de zahăr
  • puţin ulei de floarea-soare
  • 1 mango bine copt
  • zeama de la 1/2 lime
  • fulgi de cocos prăjiţi
  • 2 bucăţi fructul pasiunii
  • frunze de mentă
  • 4 linguri fulgi de agar agar

 

Mod de preparare:

Zdrobeşte uşor boabele de ienibahar şi păstăile de cardamom cu un sucitor, apoi pune-le într-o cratiţă mare. Adaugă restul de condimente, laptele de cocos şi 140 g de zahăr.

Dă totul în clocot la foc mic şi lasă să fiarbă timp de 5 minute. Răceşte amestecul şi refrigerează-l peste noapte.

Unge 4 forme ceramice de budincă de 200 ml cu puţin ulei. Pune restul de zahăr, bucăţile de mango şi zeama de lime într-un robot de bucătărie şi pasează-le până obtii un piure.

Strecoară piureul într-o cratiţâ, presară deasupra 1 lingură de fulgi de agar agar şi lasă deoparte 5 minute sau până când fulgii de agar agar s-au dizolvat.

Amestecă şi dă piureul în clocot la foc mic, apoi fierbe-l 3-5 minute, amestecând ocazional, până când piureul se ingroasa puţin. Împarte-l în mod egal în forme pregătite şi refrigerează-l cel puţin 2 ore
sau până când este complet stabilizat.

Strecoară laptele infuzat într-o cratiţă şi aruncă toate condimentele rămase. Presară deasupra fulgii de agar agar şi lasă deoparte 5 minute, până când aceştia se dizolvă. încălzeşte laptele la foc mic 3-5 minute, amestecând ocazional.

Imparte-l în mod egal în formele pregătite şi refrigerează-l cel puţin 4 ore sau peste noapte.

Pentru a servi, aşază baza formei într-un recipient cu apă fierbinte timp de circa 10 secunde, apoi răstoarnă desertul pe o farfurie.

Aşază deasupra bucăţi mici de mango, câteva seminţe de fructul pasiunii şi puţină mentă, apoi presară fulgii de cocos de jur împrejurul farfuriei.

Budinca cu mango

Budinca_cu_mango

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.