Budinca cu dovlecei

Printeaza

Budinca cu dovlecei din: dovlecei, morcovi, ceapa, supa, sare, piper, ulei, unt, pesmet, nuci, faina.

Ingrediente:Budinca cu dovlecei

  • 4 dovlecei
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 100 ml supă de legume
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 100 g unt
  • 5 linguri pesmet
  • 5 linguri nuci
  • 2 lingură făină

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii, se taie în jumătate pe lung şi se pun la fiert până se înmoaie. Se scot şi se lasă la scurs. Se călesc cepele tocate în ulei împreună cu morcovii raşi.

Se asezonează cu sare şi piper după gust, iar după 5 minute se toarnă supa şi se lasă la fiert 15 minute. Se combină dovleceii tăiaţi, ceapa şi morcovii. Se adaugă sare şi piper după gust şi se pune într-un vas.

Separat, se amestecă untul cu nucile mărunţite, făina şi pesmetul şi apoi se presară peste amestecul de dovlecei. Se dă budinca la cuptor 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.