Budinca cu carne de porc

Printeaza

Budinca cu carne de porc din: varza murata, carne de porc tocata, ulei, carnati de casa, orez, ceapa, marar, boia dulce, sare, piper si smantana.

Ingrediente:Budinca_cu_carne_de_porc

  • 1 varza murata
  • 500 g carne de porc tocata
  • 4 linguri ulei
  • 200 g carnati de casa
  • 150 g orez cu bobul lung
  • 1 ceapa mare
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • boia dulce
  • sare
  • piper negru macinat
  • smantana pentru servit (optional)

 

Mod de preparare:

Tai varza fideluţă, o clăteşti cu apă călduţă şi o storci. Că­leşti varza cu piper măcinat, mărar, cimbru. Amesteci din când în când şi o dai deopar­te când este pătrunsă. Separat, opăreşti orezul în apă cu puţină sare circa 5 minute, apoi îl dai deoparte de pe foc şi îl laşi să se um­fle, într-o tigaie, căleşti în pu­ţin ulei ceapa tocată mărunt, adaugi apoi carnea tocată şi o căleşti până îşi schim­bă culoarea şi scade zeama.

Dai carnea deoparte, adaugi ierburi aromate, puţină sare, boia dulce şi piper măcinat. Amesteci totul şi laşi compoziţia să se aromatizeze. Ungi un vas termorezistent cu ulei, aşezi jumătate din varză, adaugi compoziţia de carne împănată cu felii de câmaţi, apoi orezul (scurs de excesul de apă) şi acoperi cu restul de varză.

Stropeşti cu jumătate cană de apă şi pudrezi deasupra cu boia dulce de ardei. Introduci vasul la cuptor, la temperatură potrivită, pentru circa o oră. O serveşti caldă, ca atare sau cu smântână deasupra.

Budinca cu carne de porc

Budinca_cu_carne_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.