Budinca cu branza de vaci
Printeaza
O reteta gustoasa de budinca cu branza de vaci, fidea, ou, zahar, smntana, coaja rasa de lamaie, unt, stafide si zahar vanilat.
Ingrediente:
- 2 pachete fidea de preparare rapidă
- 200 g brânză dulce de vaci
- 1 ou
- 1-2 linguri zahăr
- 100 g smântână
- coajă rasă de lămâie
- 1 vârf de lingură de sare
- 1 lingură unt
- stafide
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Torni apă clocotită peste fideaua de preparare rapidă şi o strecori după 5 minute. Amesteci brânza dată prin sită cu gălbenuşul frecat cu zahărul, iar compoziţia rezultată o amesteci cu fideaua, coaja rasă de lămâie şi albuşul bătut spumă.
Torni compoziţia într-o formă unsă cu unt, şi o dai la cuptor pentru 20 de minute. Când este gata o laşi puţin să se răcească, apoi o răstorni pe o farfurie. O decorezi cu stafide şi o poţi servi cu dulceaţă, gem, frişcă, sirop de ciocolată sau felii de portocale.
Pofta buna!