Budincă cu anşoa şi capere

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca cu: cartofi, unt, lapte dulce, file de peste, ansoa, rosii uscate, capere, oua, parmezan, cascaval, faina, sare, piper, patrunjel, sos de usturoi.

 

Ingrediente:

  • un kg de cartofi
  • 150 g unt
  • 750 ml lapte dulce
  • 700 g fileuri de peşte
  • două borcănele cu fileuri de anşoa
  • 100 g roşii uscate în ulei
  • capere
  • 3 ouă
  • 100 g parmezan
  • 100 g caşcaval
  • 100 g făină
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • sos de usturoi

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se pasează. Se amestecă cu jumătate din cantitatea de unt şi lapte dulce, cu o lingură cu capere, cu sare şi piper.

Fileurile de peşte se spală, se fierb în apă cu puţină sare şi piper, se scurg de apă şi se toacă mărunt, înlăturând eventualele oase rămase.

Restul de lapte se amestecă bine cu făina şi untul şi se fierb până se îngroaşă. Se adaugă la amestecul de cartofi şi capere, se presară peştele şi fileurile de anşoa tocate mărunt, roşiile uscate tăiate  cubuleţe, sare şi piper după gust.

Se presară pătrunjel tocat, se adaugă parmezanul şi caşca­valul rase şi ouăle şi se amestecă totul.

Se toarnă într-o tavă unsă cu unt, se introduce în cuptorul incins şi se coace la foc potrivit 20 de minute sau până devine aurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.