Budinca de cocos

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca de cocos din: oua, zahar, nuca de cocos, amidon de porumb, lapte, zahar vanilat, cuburi de zahar si apa.

Ingrediente:Budinca de cocos

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 g nucă de cocos rasă
  • 30 g amidon de porumb
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilat

pentru caramel:

  • 20 cuburi de zahăr
  • 3 linguri apă

 

Mod de preparare:

Incălzeşte laptele împreună cu zahărul, zahărul vanilat şi nuca de cocos rasă (păstrează 1 lingură pentru decor). Lasă-l să fiarbă, amestecând frecvent, apoi ia-l de pe foc. Amestecă într-un castron, cu telul, amidonul de po­rumb cu un ou. Pune celelalte ouă şi bate energic, adăugând treptat câte puţin lapte cald.

Prepară caramelul într-o crăticioară, topind cuburile de zahăr în 3 linguri de apă. Toarnă caramelul într-o formă rotundă şi roteşte-o în aşa fel încât acesta să îmbrace fundul şi pereţii formei.

Toarnă apoi crema preparată, aşază forma într-un vas mai mare cu apă caldă şi pune-o în cuptor ca să fiarbă la bain-marie. Când crema s-a închegat, scoate-o din cuptor şi răstoarn-o din formă, apoi pune-o în frigider. Serveşte budinca presărată cu fulgi de cocos, după gust.

Budinca de cocos

Budinca de cocos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.